Afkorting |  Demo |  Blog |  Vragen |  Links
Afkorting blog

Het gezond blijven houden van je huisdieren

Als je dieren hebt, wil je natuurlijk wel dat deze zo gezond mogelijk blijven. Door ervoor te zorgen dat je dieren gezond blijven, kun je namelijk je huisdieren een prettig leven bieden. Als je dit voor elkaar wilt krijgen, is het echter wel belangrijk om te weten waar je allemaal mee te maken kunt krijgen. Dit komt omdat het ook niet altijd even makkelijk is om te weten wat je allemaal kunt verwachten als je een dier neemt. Daarom gaan we in dit artikel kijken wat je kunt doen om je huisdieren gezond te houden.

Kijk naar schurft

Honden krijgen veel te maken met problemen aan de huid. Eén van deze problemen is schurft. Schurft komt veel voor bij honden. Dit komt omdat dit een beestje is die voor veel problemen kan zorgen in de huid. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat dit op de juiste manier aangepakt kan worden. Het zien van schurft is best makkelijk. Als de hond veel jeuk heeft en overmatig aan het krabben is, is de kans groot dat dit schurft is. Vooral als je hond ook te maken krijgt met schilfers in de huid en kale plekken, is het belangrijk om direct in te grijpen en naar de dierenarts te gaan. Als hier niet snel bij bent, is de kans ook aanwezig dat andere honden besmet worden. Schurft hond is ook iets wat uiteindelijk over kan gaan op mensen. Daarom is het belangrijk om hier snel bij te zijn.

Hou de oren in de gaten

Veel dieren hebben grote oren. Dit is natuurlijk prettig om mee te luisteren, maar dit kan ook voor de nodige problemen zorgen. Daarom is het belangrijk om de oren in de gaten te houden. Bij de oren kunnen verschillende problemen ontstaan. Eén van de problemen die je veel kunt zien bij dieren, is de oormijt kat.

Een oormijt is een soort beestje dat in het oor van een dier kruipt. Hierdoor krijgt het dier te maken met veel jeuk aan het oor. Naast dat dit erg vervelend kan zijn voor het dier, kan het krabben en de oormijt uiteindelijk het gehoor beschadigen. Als het dier veel aan het krabben is aan de oren, is het daarom belangrijk om te kijken of ze geen last hebben van oormijt. Als dit wel het geval is, kun je hiervoor het beste direct naar de dierenarts toegaan. Dit zorgt er namelijk voor dat je dier hier ook weer snel vanaf kan gaan komen.

Extra voeding voor je dier

Als je je dier gezond wilt houden, is het natuurlijk ook belangrijk om ervoor te zorgen dat ze goed eten. Eén van de manieren om voor extra gezondheid te zorgen, is door extra voeding aan je dier te geven. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Een goed begin hiervoor is zalmolie kat. Hierdoor is het namelijk mogelijk om je kat extra voeding te geven dat hij heel erg goed kan gaan gebruiken.Homepage Afkorting

Blog